Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

LIFE: 5 Λόγοι για να πιείς καφέ!


Πέρα απο την ενέργεια και την ουσιαστική βοήθεια που μας παρέχει το πρωί για να ξυπνήσουμε, ο καφές έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία μας κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους μιας και πάνω απο το 50% των Ελλήνων σύμφωνα με τελευταίες έρευνες πίνει κάθε μέρα τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ. Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα του όσο αφορά την υγεία μας.


1. Μπορεί να σε κάνει χαρούμενο

Χάρις την ντοπαμίνη που περιέχει σου δίνει όρεξη για δράση και όπως έχει αναφερθεί και σε μελέτες τον τελευταίο καιρό, τα άτομα που πίνουν καθημερινά πάνω απο μια κούπα καφέ διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη. 2. Βοηθά στο αδυνάτισμα

Μπορεί να κόψει την όρεξη και να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό, επιπλέον ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς ζάχαρη δεν περιέχει καθόλου θερμίδες.

3. Είναι super food

Ο καφές είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πηγές αντιοξειδωτικών. Επίσης βοηθά στην απορρόφηση των φαρμάκων για πονοκέφαλο και ημικρανίες.4. Βοηθά στην πρόληψη από τον διαβήτη τύπου 2 

Μελέτες τα τελευταία χρόνια δείχουν πως η καθημερινή κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως: ο διαβήτη τύπου 2, το Πάρκινσον, το Αλτζχάιμερ και αρκετών ηπατικών παθήσεων.


Και τέλος

5. Σε φέρνει σε εγρήγορση

Σε κάνει πιο επικοινωνιακό, ενεργητικό, πιο ομιλιτικό και γενικά πιο κοινωνικό από πρίν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου