Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

DIY: Πανεύκολα κρουασανάκια βουτύρου!


Τι πιο ωραίο από ένα κρουσανάκι μαζί με τον καφέ; 
Παρακάτω θα βρείτε μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή για το πως θα μπορέσετε να φτίαξετε σπιτικά κρουασάν που είναι πιο γευστικά ακόμα και από εκείνα του φούρνου.



 Υλικά
 
125γρ. γιαούρτι
125γρ. βούτυρο
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση (προαιρετικά)
Μερέντα ή κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση


1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.

2. Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).

3. Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση ή δυο κομματάκια κουβερτούρα και διπλώνετε τα κρουασάν από τη στενότερη πλευρά πρός τη μύτη. 

4. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί, (εάν θέλετε μπορείτε να τα αλείψετε με αυγό) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 

5. Αφήνετε 5 λεπτάκια να κρυώσουν και σερβίρετε. 



Είναι πραγματικά υπέροχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου