Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

TRAVEL: 5 Λόγοι για να επισκεφτείς την Πάρο!
Μιας και βρισκόμαστε στα μέσα του Καλοκαιριού αποφάσισα κάθε εβδομάδα να γράφω και για ένα αγαπημένο μου νησί. 

Η Πάρος είναι το πιο αγαπημένο μου ελληνικό νησί γι’αυτό και εγκαινιάζει την καινούρια μας στήλη!
 
Ποιοί είναι όμως οι λόγοι για να επισκεφτείς την Πάρο;

  1. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα του νησιού

Δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψεις στην Πάρο και να νιώσεις μόνος. Οι άνθρωποι του νησιού είναι τόσο ζεστοί και φιλόξενοι που σίγουρα θα νιώσεις σαν το σπίτι σου.
  2. Γιατί είναι εύκολες οι μετακινήσεις από το ένα μέρος στο άλλο

Για όσους δεν οδηγούν ή δεν θέλουν να οδηγήσουν στις διακοπές τους, η Πάρος είναι το κατάλληλο νησί. Υπάρχουν συνεχώς λεωφορεία για σχεδόν όλες τις περιοχές  μέχρι και πολύ αργά το βράδυ.  3. Για τις μαγευτικές παραλίες

Για εμένα από τις πιο όμορφες παραλίες τις Πάρου είναι οι Κολυμπήθρες που προσφέρουν ένα μοναδικό τοπίο, η Νέα Χρυσή Ακτή με την χρυσαφένια άμμο αλλά και ο Παράσπορος μια παραλία λίγο έξω από την Παροικιά με καταγάλανα νερά!  4. Για τα γραφικά σοκάκια

Σε όλη την Πάρο θα συναντήσεις γραφικά άσπρα – μπλε σοκάκια γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια που μοιάζουν σαν μικροί κρυμμένοι θησαυροί.
  5. Για τα αμέτρητα αξιοθέατα 

Από την Παναγία την Εκατονταπυλιανή που δεσπόζει στο κέντρο της Παροικιάς μέχρι το Ενετικό Κάστρο της Νάουσας, το Ασκληπιείο στον Λόφο της Αγίας Άννας, τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη στις Κουκουναριές και πολλούς άλλους αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να επισκεφθείς έστω μια φορά.
Εσάς πως σας φαίνεται η Πάρος; 

Images: Flickr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου