Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

TRAVEL: 5 Αξιοθέατα της Κεφαλονιάς που πρέπει να δείτε! 
Κεφαλονιά, ένα νησί γεμάτο φυσικές ομορφιές, γεμάτο μυστήριο, ένα νησί που μένει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσων το επισκέπτονται. 

Θα μπορούσα να γράφω πολλές ώρες για τη μαγεία και τα αμέτρητα αξιοθέατα του νησιού μιας και αποτελεί τον τόπο καταγωγής μου, αντ'αυτού θα σας αναφέρω τα μέρη που μου αρέσουν πιο πολύ και που πρέπει σίγουρα να δείτε όταν το επισκεφθείτε. 

Πάμε να δούμε ποια είναι!

  1. Ο Φάρος του Αργοστολίου

Ή αλλιώς το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και από τότε δεσπόζει επιβλητικά στον κόλπο του Αργοστολίου. Είναι προτιμότερο να το επισκεφτείτε το απόγευμα, η θέα του ηλιοβασιλέματος είναι μαγευτική.


  2. Το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης  

Η λίμνη Μελισσάνη αποτελεί πόλο έλξης των περισσότερων τουριστών της Κεφαλονιάς χάρη στο μοναδικό της τοπίο. Οργανώνονται καθημερινά βόλτες με βαρκούλες που διασχίζουν τη λίμνη και διαρκούν περίπου 10 λεπτά. Η θέα γίνεται ακόμα πιο ονειρική το μεσημέρι που οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται καλύτερα στην επιφάνεια του νερού.   3. Οι παραλίες της Κεφαλονιάς

Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι ο περιπετειώδης Μύρτος που προφανώς να έχετε ήδη ακουστά μιας και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, ο Μακρύς Γιαλός με τα κρυστάλλινα νερά και η Έμπλυση με τις πανέμορφες πλάκες που κάνουν την παραλία να ξεχωρίζει.  

  4. Το Κάστρο της Άσσου

Το Ενετικό Κάστρο της Άσσου είναι ένα από τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς που δεν πρέπει να παραλείψετε. Αξίζει να απολαύσετε  το τοπίο της Άσσου από τη μια πλευρά και από την άλλη τη χαρακτηριστική θέα του Ιονίου.


  5. Την άγρια ομορφιά του νησιού

Η Κεφαλονιά όπως είπαμε και στην αρχή έχει μεγάλο φυσικό πλούτο, θα βρείτε παντού όμορφα μέρη που το πράσινο των δέντρων συναντά αρμονικά το μπλε της θάλασσας!Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα του Marianna's Corner στο Facebook για να μην χάνεις κανένα άρθρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου