Το Limoncello ή αλλιώς λικέρ λεμονιού είναι ένα από
τα πιο απολαυστικά ροφήματα που μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο
σπίτι!
Πάμε να
δούμε τη συνταγή!
Υλικά
11 Λεμόνια
1750 (1
μπουκάλι και ¾) Βότκα
3 κούπες
κρυσταλλική ζάχαρη
3 κούπες
βραστό νερό
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε
τα λεμόνια και βάζουμε τις φλούδες μαζί με τη βότκα σε ένα δοχείο που κλείνε
αεροστεγώς. Τα λεμόνια μπορείτε τα βάλετε στο ψυγείο και να χρησιμοποιήσετε αργότερα.
2. Το αφήνουμε
σε θερμοκρασία δωματίου και σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 3 ημέρες με μια
εβδομάδα.
3. Μετά από μια
εβδομάδα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε το σιρόπι με η ζάχαρη στο δοχείο με τις φλούδες και τη βότκα, ανακατεύουμε
και το βάζουμε στο ψυγείο, για μια ημέρα.
4. Βγάζουμε τις
φλούδες από το μπουκάλι και σουρώνουμε το λικέρ.
Μπορεί να
διατηρηθεί στη κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες!
**Tip**
Πολύ πιθανόν
ένα δοχείο να μην είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε 2 μπουκάλια για να αποθηκεύσετε
το λικέρ!
Περιμένω τις
εντυπώσεις σας!
Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα του Marianna's Corner στο Facebook για να μην χάνεις κανένα άρθρο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου