Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY: 3 Πανεύκολες συνταγές ορεκτικών ιδανικές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!



 
Σκέφτηκα μιας και μένουν μόλις λίγες ημέρες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι να μοιραστώ μαζί σας μερικές πολύ εύκολες συνταγές για ορεκτικά που έχουν ως κύριο συστατικό τους το τυρί.

Για όλους τους vegan ή αυτούς που δεν τους αρέσει το τυρί θα ανεβεί ένα άρθρο και με vegan ορεκτικά!

Οι συγκεριμένες συνταγές θεωρώ οτι μπορεί να φανούν πολύ βοηθητικές και για μια οικοδέσποινα που έχει να οργανώσει ολόκληρο δείπνο αλλά και για κάποιον που ξεκινά τώρα να μαγειρεύει και ψάχνει κάτι απλό αλλά παράλληλα εντυπωσιακό.

Πάμε να ξεκινήσουμε!


Ορεκτικό Caprese


 Ένα ορεκτικό που είναι σαν την γνωστή ιταλική σαλάτα αλλά σε ξυλάκια.
Παίρνεται μικρές cherry ντοματούλες, ένα κομματάκι μοτσαρέλα, λίγο βασιλικό και τα περνάτε μέσα από ένα μικρό ξυλάκι (λίγο μεγαλύτερο από οδοντογλυφίδα). 
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο και είναι έτοιμο!



Πιατέλα τυριών και αλλαντικών


Σε μια βάζετε στη μέση διάφορα κρακεράκια και γύρω γύρω τα αλλαντικά και τα τυριά που αρέσουν σε εσάς και στους καλεσμένους σας.
Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε την πιατέλα με αποξηραμένα φρούτα (το κράνμπερι ταιριάζει πολύ αυτή την εποχή) και ξηρούς καρπούς.




Χουρμάδες με τυρί και προσούτο


Ένα ορεκτικό λίγο διαφορετικό από τα συνηθησμένα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Θα χρειαστείτε:

12 χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
55 γραμ. κατσικίσιο τυρί
55 γραμ. κρέμα τυρί
1 κουταλάκι θυμάρι
Λίγα πεκάν ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας
6 φετούλες προσούτο (που θα τις κόψετε στα 2 μιας και είναι αρκετά πλατιές)
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από τους χουρμάδες και το πρσούτο.
  • Γεμίζετε τους χουρμάδες με το μείγμα από το τυρί. Περίπου μισή κουταλίτσα στον κάθε ένα.
  • Κλείνετε τους χουρμάδες και τους τυλίγετε με το προσούτο, έπειτα βάζετε στη μέση και μια οδοντογλυφίδα για να σταθεροποιηθούν.
  • Εάν δεν τα σερβίρετε αμέσως, φυλάξτε τα στο ψυγείο τυλιγμένα με μεμβράνη.



Πως σας φαίνονται; Εσείς ποια ορεκτικά λέτε να φτιάξετε;   


 Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα του Marianna's Corner στο Facebook για να μην χάνεις κανένα άρθρο!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

DECOR: Πως να διακοσμήσεις με boho στυλ το υπνοδωμάτιο σου!

Εδώ και αρκετό καιρό το bohemian στυλ έχει επιστρέψει δυναμικά στην καθημερινότητα μας, όχι μόνο στην μόδα αλλά και στην διακόσμηση. Πρόκειται για ένα χαλαρωτικό και αιθέριο στυλ που προσφέρει άπλετη γαλήνη στον χώρο. Οπότε η κρεβατοκάμαρα, το δωμάτιο που ξεκουραζόμαστε είναι ότι πρέπει για να διακοσμηθεί με boho πινελιές.  Πάμε να δούμε πως! 1. Πρόσθεσε ένα «ουρανό» πάνω από το κρεβάτι  Ένα σκέπαστρο από πολύ λεπτό ύφασμα πάνω από το κρεβάτι δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. 2. Βάλε μικρά φωτάκια Μπορείς να βάλεις φωτάκια κατά προτίμηση με λευκό χρώμα (που λειτουργούν με μπαταρίες) γύρω από τον τοίχο του δωματίου ή γύρω από τον «ουρανό» του κρεβατιού. Είναι μια πολύ χαριτωμένη πινελιά που θα δημιουργήσει μια boho αίσθηση και είναι και αρκετά οικονομική. 3. Διακόσμησε με μαντάλα Τα μαντάλα χρησιμοποιούνται συχνά στην bohemian διακόσμηση. Πρόκειται για ένα γεωμετρικό σχήμα που συμβολίζει την αρμονία. Λένε πως όταν

Αφιέρωμα: Μελίνα Μερκούρη

Την 95η επέτειο των γενεθλίων την Μελίνας Μερκούρη τίμησε σήμερα η Google με ένα καταπληκτικό Doodle, φέρνοντάς μας στο μυαλό την αξέχαστη αυτή προσωπικότητα, και το μεγάλο πολιτισμικό της έργο. Εν όψει, αυτής της ημέρας σκέφτηκα να θυμηθούμε κάποιες απο τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που είχε πει η ηθοποιός, η πολιτικός, η γυναίκα, Μελίνα Μερκούρη!  Και για το τέλος, ακολουθούν κάποια αποσπάσματα απο τραγούδια που ερμήνευσε

DIY: Βήμα - βήμα πως να φτιάξετε το δικό σας κάδρο - Γαλαξία!

Ένας εύκολος τρόπος να διακοσμήσετε έναν κενό τοίχο είναι με κάδρα και ακόμη καλύτερα αν είναι κάδρα που τα έχετε ζωγραφίσει εσείς, δίνουν μια πιο προσωπική νότα στον χώρο. Παρακάτω θα δείτε ένα βιντεάκι που μόλις ανέβασα στο κανάλι μου στο youtube με το πως θα ζωγραφίσετε πανεύκολα ένα κάδρο - γαλαξία. Αφού μπορώ να το φτιάξω εγώ τότε σίγουρα μπορείτε και εσείς. Θα χρειαστείτε: Ακρυλικά χρώματα σε κόκκινο, μπλε, μωβ, άσπρο, μαύρο Ένα καμβά Ένα μικρό σφουγγαράκι Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα πινέλο (για τα αστεράκια) Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία!! Εάν έχετε απορίες αφήστε μου ένα σχόλιo και θα σας απαντήσω το συντομότερο! Καλές δημιουργίες!