Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

TRAVEL: 5 Έξυπνοι τρόποι για να γλιτώνετε χρήματα στα ταξίδια σας!


Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικούς απλούς τρόπους για να γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τα ταξίδια που κάνατε ή αν δεν κάνετε και το σκέφτεστε για οικονομικούς λόγους - όπως όλοι - αυτά τα tips θα σας φανούν πολύ βοηθητικά!

                                         Πάμε να ξεκινήσουμε!

1. Αεροπορικά Εισιτήρια


Το ιδανικό είναι να κλείνετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια μερικούς μήνες πριν το ταξίδι σας για να πετύχετε την χαμηλότερη τιμή που γίνεται την συγκεκριμένη περίοδο.

Επίσης εάν συνηθίζετε να τσεκάρετε τιμές σε διάφορα sites με αεροπορικά εισιτήρια μην ξεχνάτε να σβήνετε τα cookies γιατί οι αεροπορικές εταιρίες γνωρίζουν οτι ψάχνετε να κλείσετε εισιτήριο και γι' αυτό πολύ πιθανόν να δείτε τις τιμές να ανεβαίνουν. Οπότε σβήνετε τα cookies ή ανοίγετε "παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης" στον browser που χρησιμοποιείται.

2. Airbnb


Το Airbnb είναι ο πιο οικονομικός τρόπος διαμονής μετά τα hostels (και πολλές φορές πιο οικονομικός και από τα hostels). Για όσους δεν γνωρίζουν μέσα από το airbnb μπορεί όποιος θέλει να νοικιάσει για μερικές ημέρες το σπίτι του ή ένα δωμάτιο του σπιτιού του. Για να βεβαιωθείτε οτι είναι ασφαλής η διαμονή σας και οτι δεν θα έχετε προβλήματα στο εκάστοτε σπίτι είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις κριτικές που αφήνουν άλλα άτομα που έχουν επισκεφθεί το σπίτι ή το δωμάτιο που θέλετε να νοικιάσετε. 

Είναι ένας ωραίος τρόπος για να νιώσετε πιο οικεία ειδικά σε μια ξένη χώρα και για να γνωρίσετε πως ζουν οι ντόπιοι.

3. Βαλίτσα


Αντί να κουβαλήσετε μια πολύ βαριά μεγάλη βαλίτσα και να χρεωθείτε extra, πακετάρετε τα λιγότερα πράγματα, μόνο τα απαίτητα σε μια πιο μικρή, βολική και πρακτική βαλίτσα με την οποια δεν θα πληρώσετε παραπάνω χρήματα και δεν θα δυσκολεύεστε στην μεταφορά της.

Για να δείτε πως να φτιάξετε σωστα την βαλίτσα σας κάντε click εδώ.

4. Off season - Μη τουριστική εποχή


Το ξέρω οτι περισσότεροι θέλετε να ταξιδεύετε τις πολύ τουριστικές περιόδους όμως το κόστος είναι το διπλάσιο σε σχέση με τις περιόδους που δεν ταξιδεύουν πολλά άτομα. Αυτό το tip ίσως να είναι και το πιο βασικό όταν το budget είναι χαμηλό αλλά η επιθυμία για ταξίδι και εξερεύνηση είναι μεγάλη.

5. Πλάνο


Πριν φύγετε για το προορισμό σας φτιάξτε ένα πλάνο για το ποια αξιοθέατα θα επισκεφθείτε, σε ποιες περιοχές θα πάτε, ποια μεταφορικά μέσα υπάρχουν στο μέρος και πόσο κοστίζουν, μπορείτε ακόμα και με την βοήθεια διάφορων apps να βρείτε και τα εστιατόρια της περιοχής μαζί με έναν ενδεικτικό τιμοκατάλογο. 
Φτιάχνοντας το πλάνο ξέρετε τι θα κάνετε και γνωρίζετε πόσο κοστίζουν οι δραστηριότητες σας και δεν κάνετε άσκοπες στάσεις εδώ και εκεί σπαταλώντας αρκετά χρήματα χωρίς να το καταλάβετε.

Ελπίζω να βρήκατε βοηθιτικά τα tips μου. Εάν έχετε και εσείς κάποια tips πάνω στο θέμα, αφήστε ένα σχόλιο για να το διαβάσουν και οι υπόλοιποι!!

 _______________________________________________________
 
 Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα του Marianna's Corner στο Facebook για να μην χάνεις κανένα άρθρο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου